Ellenőrzési mechanizmusok

Panel ellenőrzése

Az Instant Research egy professzionális „önkiszolgáló” online adatfelvételi eszköz. Egy nagy létszámú Ipsos online panelt használunk a válaszadók kiválasztására az adatfelvétel során az Ön szempontjainak megfelelően.
Az Ipsos online panelt 2017-ben auditálta a SIMAR szakmai szervezet, amely során Minőségi szolgáltatási tanúsítványt szerzett.
A tanúsítvány 18 hónapig érvényes, majd ezt követően rendszeres auditálások során tesztelik hitelességét.

Felügyelt minőségi szabványok

Válaszadói duplicitások kiszűrése

Szükséges annak ellenőrzése, hogy minden paneltag csak egy regisztrációval szerepeljen az adatbázisban. A duplikálás kiszűrésénél elsősorban azokat a bankszámlaszámokat ellenőrizzük, melyeket a válaszadó a kifizetéshez ad meg. Másodsorban pedig minden paneltag valódiságát az általa megadott személyes adatok (pl. név, lakóhely, életkor, telefonszám stb.) alapján ellenőrizzük.
Duplikálás esetén a válaszadót eltávolítjuk a panelből.

Időszakosság

Az Ipsos garantálja, hogy minden válaszadó 14 naponta maximum egyszer vesz részt egy felmérésben. A SIMAR szabvány ehhez képest 1-2 alkalom egy héten.
Az Ipsos online panelünk a tavalyi év során megközelítőleg 16 kérdőívet küldött minden válaszadónak.
Nyomon követjük, hogy válaszadóink milyen témájú felmérésekben vesznek részt, ezáltal biztosítjuk, hogy a ugyanolyan témájú felmérésekben negyedéves szinten egynél többször ne vegyenek részt. Így el tudjuk kerülni, hogy a válaszadókat befolyásolják a korábban kitöltött kérdőívek.

Idő ellenőrzés

Mérjük a kérdőív kitöltésének hosszát, a kiválasztott kérdések megválaszolásának idejét és a kérdőív oldalankénti kitöltésével eltöltött átlagidőt. Ezen adatok alapján tudjuk értékelni, hogy a válaszadó elég figyelmet fordított-e a kérdések megválaszolására.
Amelyik kérdőívnél a válaszadási idő túl rövid, azt automatikusan töröljük és erről e-mailben tájékoztatjuk a válaszadót.

Telefonos ellenőrzés a regisztráció után

Az ellenőrzési folyamat során minden új válaszadónak igazolnia kell a személyazonosságát és a belépési kérdőívben megadott személyes adatainak hitelességét.